HTML

Életünk

Szóval még sohasem blogoltam. Gondoltam egyszer ezt is el kell kezdeni. Sok mondanivalom van. Hát kezdem.

Friss topikok

Linkblog

Nemzeticsúcsértekezlet

2008.10.14. 17:43 sharak

Általában ha baj van gondolok olyan bajokra mint ami jelenleg uralkodik a Világban, pénzügyi válság, majd az ezt követő reálszféra válsága, amely szinte minden ember életét így vagy úgy érinti az emberek a vezetőik felé, az országot kormányzó jeles vagy kevésbe jeles emberek felé fordulnak. Hiszen ők ismerik, látják a makro gazdaságot, ők tudnak nagy kitekintéssel gondolkodni, döntéseket hozni. Én legalább is így gondolom, aztán arcra, mondhatni pofára esem és azt hiszem sajnos  sokan vagyunk így.

Én mint a bajt elszenvedő laikus úgy gondolom hogy egy nemzeticsúcsértekezlet létrehozása és megtartása még akkor is ha nem döntéshozó szervezet nagyon jó kezdeményezés, mert itt félre lehet sőt kell tenni az önös önnön érdekeket, akár pártérdek, akár tekintélyérdek, akár személyes különbségekből adodó érdek.

Végre szakemberek, tudosok, politikusok, érdekvédők, közjogi méltóságok, pártkatonák, stb. egymásra találhatnak egy közös forumon, amelynek az a célja kidolgozni programot a Világot súlytó gazdasági válság lehárítására vagy arra hogy a legkisebb hatást gyakorolja ránk.

Szerintem minden épeszű ember akinek csak egy cseppnyi felelősségtudata van hasonlóan gondolkodik.

Lám, lám szép lassan kiderül ez nem így van.

A köztársasági elnök és az elődje bojkottálja az összejövetelt. Igazán nevetséges kifogással. Szerintem jogi végzettségú emberekhez nem méltó indokkal. Egyszerübb és korektebb lett volna azt nyilatkozni:... nem megyek el olyan helyre ahol a Miniszterelnök aki az MSZP elnöke a kezdeményező és különben sem érdekel az ország sorsa...

Talán az Alkotmány Bíróság elnökének alkotmányos okfejtését az elmaradása miatt még meg tudnám érteni de akkor is elvárnám tőle hogy nem aktív résztvevőként hanem megfigyelőként ott legyen.

Na és itt vannak azok akik ugyan résztvesznek de már előre véleményt nyílvánítanak.Nem tisztelve az ott majdan megjelenő, szakmai területüket jól ismerő, elismert tudosokat, gazdasági szakembereket.

Merthát lehet utálni elvi ellenfeleinket, megragadni minden lehetőséget a saját politikai sulyunk erősítésére- ha van mit erősíteni- de egyet ne volna szabad elvitatni ha "sz.....-ban" az ország mindenkinek félre kell tenni sértődöttségét, politikai elveinek különbözőségét, másságát, személyes indíttatásait és közös munkával dolgozni azon, hogy meg lehessen találni az optimális megoldást adott szituációban.

S nekünk akik nem veszünk részt a nemzeticsúcsértekezleten mit kell csinálnunk el kell hinnünk hogy azok a feladatok amelyeket ott elhatároznak és majdan döntés születik róluk a mi érdekünkben történik és ha vannak negativ lépések amelyek súlytanak bennünket átmenetileg a mi érdekeinket szolgálják hogy késöbb jobb legyen nekünk. Fogcsikorgatva de megtenni mindent hogy ne mindent veszítsünk el, csak átmeneti legyen a gond.

Nem kicsi a feladat és nehéz is, de  mindannyian nyertesek lehetünk ha akarjuk. de veszíthetünk is ha mindig obstruálunk, vitatkozunk, méltánytalankodunk, elégedetlenkedünk és kritizálunk.

Nos lássuk mit hoz a nemzeticsúcsértekezlet, adjuk esélyt azoknak akik valóban az ország érdekeiért élnek és dolgoznak.

Köszönettel

egy elkötelezett támogató

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszerelkellkezdeni.blog.hu/api/trackback/id/tr31713831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása